Fajtaválasztás

Miután szereztél elég Zsz-t, következő feladatod, hogy megismerkedj a tenyésztéssel és válassz egy fajtát, amit tenyészteni szeretnél. Persze ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem változtathatod meg, csak jó, hogy ha már kijelölsz magadnak egy célt. Ha már úgy véled döntöttél, akkor sem árt utána járni a dolognak, mivel a Hokalovin nagyon sok lófajta található, de nem mindnek van meg a havi maximum thp-ja. Első dolgod az legyen, hogy ellátogatsz a "Tagok/Lovak" menüponthoz. Itt, ha beállítod a fajtát, a lap aljára tekerve meg tudod állapítani, mennyi egyed található az oldalon belőlük. Nagyon sok olyan hátas van, amiből alig van pár száz, és van egy-két fajta, amiből pedig több ezer van. Már itt akadályba ütközöl, hiszen ha olyan fajtát választasz, amiből kevés van, nem biztos, hogy találsz jó lovat, amivel elkezdheted a tenyésztést és ha van, akkor is lehet, hogy drága, de viszont a tenyésztéssel gyarapítod a létszámot és te is több pénzt kereshetsz, ha születnek kiváLó csikók. Viszont, ha olyan lovat veszel, amiből több van, nagyobb rá az esély, hogy találsz megfelelőt olcsón, viszont nehezebb is lesz eladni, ha esetleg belejönnél a tenyésztésbe és lesznek jó csikóid. A lófajták versenyszerepléseit és a legjobb tehetségpontú lovakat a "Toplista">>"Lovak" fül alatt tekintheted meg, ha itt is szűkítesz a bizonyos fajtákra. Itt főleg azt kell nézned, hogy mennyi a legjobb ló thp-ja, a versenyeknél pedig (amiket a kis képekre kattintva tekinthetsz meg), hogy milyen lovak azok, amelyek nyertek (thp és öp eloszlása alapján). Ha alaposan végigmérted, akkor néz szét az eladó lovak között! Ajánlott csikót venni, mert olcsóbbak és így gyakorolhatod az edzést is (először érdeklőd meg az Alapítvány tagjainál, hogy van-e esetleg ilyen lovuk)! Minimum egy párt vegyél, tehát csődört és kancát, amelyek jó minőségűek. Mit értek én jó minőségű alatt? A tanulékonysága legyen 100, csődöröknek minimum 1300 öp, kancáknál 1500 öp, a thp pedig minimum harminc. Olyan lovat vegyél, ami három képességre van edzve, tehát három képességből legyen meg neki az öp-ja. Ha nem szeretnél még egy kimondott fajtát, akkor természetesen megfelelnek a keverék lovak is, csak ne legyen öszvér, hiszen azokat nem lehet tenyészteni!

Szóval akkor összefoglalva:
- szerezz minimum 200.000 Zsz, mielőtt elkezdenél a fajtaválasztásban gondolkodni!!!
- alaposan járj utána, hogy milyen fajták vannak és ne hamarkodd el a választást
- NE vegyél import, vagy 95 tan-nál rosszabb lovakat
- nem kell havi max. thp-s paci, elég 30-40 thp-s is
- csődörnél min. 1300 öp, kancánál min. 1500 öp
- vétel előtt kérdezd meg az Alapítvány tagjait, hogy tudnak-e lovat adni
- bizonyosodj meg róla, hogy nem veszed meg túl drágán a lovakat! Egy 1300 öp-s ló alap ára 35.000 Zsz, egy 1700 öp-s (ez a maximum veleszületett képessége) 45.000Zsz!
- Párokat vegyél és ne csak egy lovat, hogy a tenyésztést is gyakorolhasd
- Ellenőrizd le a lovak családfáját, nehogy testvérek legyenek, mert a legtöbb tenyésztő nem adja vissza a pénzedet, ami persze megérthető!!!

Mindenféleképpen azt ajánlom, hogy NE olyan fajtából vásárolj, amiből kevés van, mert akkor fedező méneket sem biztos, hogy találsz, sőt új lovakat sem! Ideális, ha olyan lófajtákból válogatsz ami 1000-9000 egyedszám között található, mert ezekből a legnagyobb esély, hogy találsz jó lovat és bírsz is eladni!