Alapok

Első feladatod, hogy jobban megismerd a Hokalovi oldalát, hogy később könnyebben tájékozódhass.
Legelső, ahol a bejelentkezés után megérkezel, a farmod. Csak a fontosabb dolgokat emelném ki!
Az "Építkezés" fülre kattintva, fejlesztheted farmodat és istállódat, hogy később több helyed legyen a tenyésztésre, illetve a fejlesztések bónuszokkal is járnak.
"Lovaim" fül alatt találod az összes, jelenleg az istállódban tartózkodó patást és innen juthatsz el majd az adatlapjukra is.
A "Raktár"-ban áttekintheted, milyen dolgaid is vannak, legyenek ezek felszerelések, vagy különböző más tárgyak.
Az "Állatorvos" fül, különös figyelmet érdemel, hiszen később itt alapíthatod meg vérvonalaidat. Ez azonban addig nem ajánlott, amíg nem vagy jártas a tenyésztésben.
A "Műhely"-ben, miután aktiváltad azt - bár ezt nem kell nagyon elsietni - tudsz gyártani, vagy lebontani felszereléseket.
A "Statisztika" fülnél megtekintheted a saját, játékban elért eredményeidet, mint például, hogy milyen helyen állsz a toplistán, mennyi lovat tenyésztettél stb.
A "Vérvonalak" fül alatt lehetőséged van létrehozni új, vagy szerkeszteni a már meglévő vérvonalaidat.

A felső menüben pedig a következőket találod:
A "kvíz"-nél szerezhetsz kvízpontokat, feltéve, ha minden megadott válaszod helyes. A kvízpontok sok mindenre jók, a gyorskör aktiválására, hirdetések feladására stb...
A "Fórum"-on beszélgethetsz a többi felhasználóval, tanácsokat kérhetsz, minderre megtalálhatod a megfelelő topikot.
A "Chat" fülre kattintva tudsz társalogni más játékosokkal. Ha éppen nem vagy elérhető chaten, még akkor is láthatod, hogy hányan vannak fent, a szó melletti szám mutatja ezt.
"Beállítások" fül alatt, sok mindent megtehetsz, de talán a legfontosabb, hogy innen szerkesztheted a profilodat és később itt aktiválhatod a gyorskört is, a gyorsabb edzés érdekében.
A "Profil"-nál megtekintheted saját profilodat.
"Tagok/Lovaknál" lovakra és tagokra kereshetsz rá, illetve itt találhatod a bolhapiacot, ahol is a többi felhasználó eladó tárgyai közül válogathatsz.
A "Toplista"-nál nyomon tudod követni a legaktívabb játékosokat, illetve a csúcstartókat, például a lejátszott körökben. Ezen felül, a "Lovak" fülre kattintva megnézheted a legjobb lovakat is, mind thp, mind pedig versenyek szempontjából.

Lovad adatlapja:
Itt találhatod a lovad korát, nemét, fajtáját és egyéb fontos dolgokat és itt tudod őt edzeni/öregíteni/betörni is.
Hátasodnak vannak cselekvéspontjai, melyek azt jelzik, mennyi cselekvést tud megtenni egy körben. Ez minden esetben 15 pont. Ha ezt elérted kört kell lépned. Úgy tudhatod meg, milyen cselekvés mennyi cselekvéspont, hogy fölé viszed az egeret.
A lovak képességét csillagok is jelölik. Egy csillag 100 pontot ér. Egy ló vele született maximum képessége 1700, de ezt később edzéssel lehet fejleszteni. Ha lovad még 15 éves kora előtt eléri az 5000 pontot, akkor tovább edzheted, ha viszont nem, akkor 5000 pt-n megáll.
A lovad tehetségpontja egész életében annyi, marad, amennyivel született, de ha jól tenyésztesz ez csikóról-csikóra nőni fog. A maximális tehetségpont (thp) havonta nő 10 pontot. A thp azt jelöli mennyire jó a ló egy adott képességben. Minél magasabb a lovad thp-ja annál jobban teljesít a versenyeken.
Versenyeken a képességek is bele számítanak a ló teljesítményébe!
A tanulékonyság azt jelzi, lovad mennyire fejlődik "gyorsan", így minél magasabb annál könnyebben edzhető. A maximum tanulékonyság 100 pont. (rövidítése: tan.)
Lovad bokszát minden körben rendben kell tartani, hogy energiája és külleme ne romoljon. (Minél kisebb szintű a legelőd, annál jobban van rá hatással, hogy mennyire tartod rendbe a bokszot) Ezt a "Box" fül alatt teheted meg.

Patásaidnak szüksége van takarmányra is, melyet vagy a "Box" fül alatt vehetsz, a "Takarmány" leírás után rákattintva a "Vásárlásra", vagy pedig a Farmodon a Hokalovi Falu>>Hokalovi vásártérnél. 
A vásártéren vehetsz alap szintű felszereléseket, illetve a "Mindenféle" felirat melletti "Import lovak" fülre kattintva importálhatsz lovakat is. Ezek minden esetben 25 tan-nal rendelkeznek. A sima lovakat 7000 Zsz-ért veheted meg, a különleges és limitált lovakat pedig 2 kreditért.